Unul dintre motivele principale pentru care se solicită anularea imobilizatorului este că, proprietarul vehiculului nu dorește să apeleze la reprezentanțele oficiale din cauza costurilor foarte mari.
În ciuda tuturor avantajelor oferite de sistemului de imobilizare acesta are și dezavantajele sale, la fel ca orice alt sistem mecanic sau electronic el poate fi problematic. Probleme comune sunt cele de defecțiune a cablajului, pierderea sau deteriorarea transponderului aflat în cheie, defectarea ceasurilor de bord, pierderea datelor de imobilizare cauzate de bateria descărcată, etc. Oricare dintre problemele menționate mai sus pot provoca perturbări.
În cazul în care vă confruntați cu astfel de dificultăți menționate mai sus sau orice problemă similară, înainte de a anula imobilizatorul asigurați-vă că ați verificat starea de sănătate a sistemului de injecție, a pieselor de aprindere, a motorului etc.

Spre deosebire de repararea unei piese de natură mecanică anularea imobilizatorului este o sarcină profesională care necesită reprogramarea calculatorului. înainte de a apela la acest serviciu vă recomandăm să căutați soluții de remediere. Dacă ați epuizat toate resursele și nu ați reușit să remediati problema și totodata considerați că anularea este soluția cea mai avantajoasă pentru dvs. atunci lăsăți sarcina în seama noastră.

⚠ Atenție ! în cazuri rare defecțiunea sistemului de imobilizare poate fi cauzată de probleme grave la ECU, soluția fiind doar înlocuirea ECU, anularea sistemului de imobilizare nu va ajuta să porniți motorul.